• SNESØSTEREN ny familiejulefilm på Netflix

  • CIVIL WAR nu på filmstriben.dk udover Prime Video, dvd og blu-ray

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • TRE JULEFILMS-ANBEFALINGER bl.a. DE EFTERLADTE

  • VEJEN HJEM i biografen

  • TEMA FAMILIEFILM JUL fx STJERNEN

  • TEMA julefilm fx I HEARD THE BELLS

Alle anmeldelser - Drama

A Thousand Times Good Night

Denne film handler ikke om at overleve i en krig – den handler om at overleve, når man er hjemme. Sådan har den norske instruktør Erik Poppe sagt om sin film "A Thousand Times Good Night".

DramaFilmstriben.dk
Produktionsår: 2013
Varighed: 113 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Erik Poppe,
Medvirkende: Juliette BinocheNikolaj Coster-WaldauLauryn CannyAdrianna Cramer Curtis,
Stikord:
 Krig,










Anmeldelse:

Af: Per Breindahl - 13.09.2014



FAMILIEN ELLER JOBBET
En ung kvinde får spændt en vest spækket med sprængstof og ledninger om kroppen. Få minutter efter detonerer hun bomben på en af Kabuls tætpakkede gader og tager masser af andre med sig i døden. Både forberedelsen og bombningen fanges af fotografen Rebekkas kamera (Juliette Binoche). Hun er i filmen en af verdens dygtigste krigsfotografer. Rebekka er kendt for at gå tæt på – denne gang for tæt. Hun overlever. Hårdt såret havner hun på et hospital og der går besked til familien hjemme: Manden Marcus (Nikolaj Coster-Waldau) og de to døtre Lisa og Steph.

Vel hjemme i Irland siger Marcus til Rebekka, at familien elsker hende, men at de ikke kan udholde frygten for, at der skal ske hende noget, når hun arbejder ude i krigsområderne. Derfor må hun vælge mellem familien og jobbet. Men at fotografere krige og konflikter er det, hun kan, det er her, hun kan gøre en forskel.

På et spørgsmål fra sin ældste datter Lisa om, hvorfor hun er krigsfotograf, svarer Rebekka, at vreden satte hende i gang, vreden over overgrebene og uretfærdighederne. Og hun er stadig vred. "Jeg har startet noget, jeg ikke kan gå væk fra."

Filmen er så godt lavet, at man har sympati med begge sider i denne familiekonflikt – både kvinden, der vil følge sit kald til at forandre verden, og familien, der ikke kan udholde tanken om, hvornår opringningen, der kalder dem ind for at identificere hendes lig, kommer.

Man har lyst til at råbe til Rebekka, at hun lige skal tage sig sammen og redde sin familie, men man forstår hende også. Vi ser, at hendes billeder kan betyde, at en flygtningeby får bedre beskyttelse, og hundreder af liv reddes.

Mon ikke konflikten findes i mange familier overalt: Måske ikke på liv og død som her, men konflikten mellem at "redde verden" og gøre det, man er god til – kontra det at være der for sin familie, bruge tid på sine børn og sin ægtefælle. Konflikten mellem at skulle vælge mellem to "rigtige" veje, der udelukker hinanden. Hvad er meningen med mit liv? Hvilken af de indre stemmer er den rigtige?

Filmen har en rigtig flot billedside, og de to hovedskuespillere gør det godt. Måske er handlingen lidt for forudsigelig, og der er steder med tomgang i handlingen. Men absolut en film, der er værd at se – og gerne sammen med gode venner, man kan vende filmens dilemmaer med bagefter, så man også kan få afprøvet de valg, man selv har truffet. Måske er det ikke for sent at gøre dem om, hvis man har valgt forkert …!

Juliette Binoche har været i krig tidligere. Hun modtog således en Oscar for "bedste kvindelige birolle" i filmen "Den engelske patient". Danskeren Nikolaj Coster-Waldau er lige nu et varmt navn i filmverdenen på grund af sin rolle som Jaime Lannister i tv-serien "Game of Thrones", og han har også spillet med i krigsfilmen "Black Hawk Down".



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.5 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer