• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

A Street Cat Named Bob

En smuk og vidunderlig film om venskabet mellem en narkoman og en rød hankat. En hjertevarm film i en kold tid.

Biografi/baseret på virkelig historieDrama
Produktionsår: 2016
Varighed: 103 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Roger Spottiswoode,
Medvirkende: Luke TreadawayRuta GedmintasJoanne Froggatt,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Ketty Dahl - 26.06.2017SOMMETIDER SKAL DER NI LIV TIL FOR AT REDDE ET

Denne overskrift er også undertitlen på den helt vidunderlige film "A Street Cat named Bob". Filmen handler om narkomanen James, der lever som hjemløs på Londons gader, hvor han tjener nogle få skillinger til livets ophold ved at spille på sin guitar. En socialrådgiver ser et håb og et potentiale i ham og hjælper ham til at få en lejlighed, hvor han vil prøve at blive stoffri ved hjælp af metadon.

En dag sniger der sig en stor rød hankat ind gennem vinduet til lejligheden. Den er hjemløs ligesom James. Og så opstår der et vidunderligt varmt venskab og samspil mellem James og hans kat, der får navnet Bob. Pludselig går det lidt nemmere med at tjene penge, fordi Bob sidder på James' skulder, mens han spiller for folk, og de to bliver nærmest berømte i Londons gader. Men når narkoen lokker, er det ikke nemt at forlade det gamle liv og de dæmoner, der prøver at få James til at falde i igen. Og for James og Bob bliver det en kamp for overlevelse.

Fantastisk skuespil
Junkien James spilles intet mindre end suverænt af Luke Treadaway. Han er helt igennem troværdig som den skrøbelige og sårbare narkoman, og man lider med ham hele vejen. Bag hans ulykkelige livssituation ligger en mørk familiebaggrund. Ligeledes er katten Bob helt igennem troværdig som kat! (dette være sagt af undertegnede, der selv er den lykkelige ejer af en rød hankat!) Det skal i øvrigt nævnes, at Bob faktisk spiller sig selv i filmen. Det usædvanlige makkerpar bringer både smil og tårer frem undervejs i en film, der bygger på en sandfærdig beretning. Det er en beretning om menneskelig deroute og håb på trods af alt, og en beretning om skam, svigt og længsel. Der er intet kunstigt i denne film, den går lige til benet, når den fortæller om de hjemløses vilkår, og hvor forfærdelig djævelsk narkoafhængighed er. Samtidig er James en helt igennem sympatisk fyr, som man holder af lige fra starten. Gud sender sommetider hjælp på underlige måder. Her er det en behåret ven på fire ben, der gør livet tåleligt i en hård tid.

En pudsig detalje i filmen er, at den af og til lader synsvinklen være Bobs, uden at det gør filmen urealistisk eller popsmart, men giver Bob ekstra personlighed. Bob bliver anledning til et nyt liv for James, da den også er katalysator for nye venskaber, som dukker op undervejs. Nu kunne man tro ud fra titlen, at det er en børnefilm, - det er det ikke, men det en på alle måder hjertevarm film i en kold tid.

Kan ses på Blockbuster.dk.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer