Den 22. januar 2002 blev den amerikanske journalist Daniel Pearl kidnappet i Karachi i Pakistan, hvorfra han rapporterede til Wall Street Journal i New York. Filmen "A Mighty Heart" bygger på den bog, hans hustru Mariane skrev om dagene efter kidnapningen. Fra hendes synspunkt følger vi efterretningstjenester, diplomater, politibetjente og andre, som i kapløb med tiden kæmper for at finde Daniel - inden det er for sent.
Instruktøren Michael Winterbottom, som tidligere har lavet den tankevækkende "Road to Guantanamo", der også beskæftigede sig med disse vore terrortider, skildrer det støvede, rodede Karachi, så man næsten selv kan mærke varmen og lugten. Og på samme afmålte måde drager han os ind i dramaet om Daniels forsvinden. Det er et kapløb med tiden, og fortællingen bliver mere og mere spændende, også selvom man kender det tragiske udfald af historien.
Daniel er jøde, men alt peger på, at dette har større betydning for hans kidnappere end for ham selv. Mariane, derimod, er buddhist. Filmen kæder hendes styrke og evne til ikke at lade sig ødelægge af terrorristerne sammen med hendes tro. Hun og Daniel præsenteres som store humanister, hvis tro på den journalistiske sandhed og det gode i mennesket bindes sammen i personlig integritet og mod.
Hvert år dræbes 56 journalister på grund af deres arbejde. Det er bestemt 56 for mange; men mens jeg så filmen, kunne jeg nu ikke lade være med at tænke over, at det anslås at 170.000 kristne hvert år dræbes på grund af deres tro. Det er tankevækkende, hvordan mennesker med deres blotte tilstedeværelse er så stor en provokation, at man finder anledning til at udrydde dem.
"A Mighty Heart" ønsker først og fremmest at fortælle historien om Mariane og Daniel og deres kærlighed. Heldigvis – fordi Mariane Pearl var og er et bemærkelsesværdigt menneske – ønsker filmen at løfte én families tragedie til at være historien om den sorg, der rammer alle ofre for terrorisme. "A Mighty Heart" har held med sit forsøg på at indgyde håb og mod til de af os, der rent faktisk er bange for terrorisme – og som dermed upåagtet lader terroristerne få held med deres foretagende: At gøre os bange.