• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Drama

A Man Called Otto

Otto er en ældre middelklassemand, som går kværulerende gennem livet. Tom Hanks og Mariana Treviño spiller fremragende. En socialrealistisk komediefilm med et godt budskab.

DramaKomedie
Produktionsår: 2022
Varighed: 126 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Marc Forster,
Medvirkende: Tom HanksMariana TreviñoRachel KellerManuel Garcia-Rulfo,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Peter E. Nissen - 01.05.2023DET SURE MED DET SØDE 

I denne film ser vi endnu engang Tom Hanks i en hverdagsrolle om livets små udfordringer og genvordigheder. Her spiller han manden Otto Anderson, som lever på en almindelig vej i en almindelig by et sted i USA. Da filmen bygger på den svenske bog En mand der hedder Ove, svensk filmatiseringg 2015, kunne handlingen lige så godt foregå i Danmark – eller næsten, for der er enkelte ting, som er tilpasset den amerikanske kultur.

Når livet driller
Otto er en ældre bitter, middelklassemand, som går kværulerende gennem livet. Vi begynder der, hvor han har besluttet sig for at begå selvmord og forsøger på forskellige måder at realisere det triste projekt. Komisk nok bliver han dog hele tiden afbrudt, fordi hans naboer forstyrrer ham og beder ham om hjælp til mange forskellige opgaver. Netop den virkelighed afslører, at så ked af livet er Otto heller ikke. Han trænger bare til at skabe sig et nyt liv efter sin elskede hustrus død. Filmen præsenterer os for både hans nuværende liv med de udfordrende naboer og giver os et tilbageblik på Ottos liv, som dermed fortæller os, hvorfor han er endt i bitterhed.

Sårbarhed og socialt liv
Filmen sætter fokus på en alment menneskelig udfordring: at være social og sårbar på samme tid. Særligt når livet har skabt sorg og smerte, kan det være svært at begynde på en frisk og komme videre i livet. Gennem små stik undervejs, sætter filmen også fokus på vores tids effektivisering, som er med til at fremmedgøre mennesker fra hinanden. Som positivt modtræk står godt naboskab og omsorg for hinanden. Her har filmen et godt humanistisk budskab om at være gode ved hinanden og komme hinanden ved. Dette budskab trænger vi til at blive mindet om igen og igen, og deri er filmen universel og tidløs. Kirken får en lille rolle til sidst, men det kunne naturligvis have været skønt, om den kunne få lov til at bidrage lidt mere i forhold til pointen.

Vellykket film
Filmen er på mange måder vellykket. Skuespillerne gør det fint, men Tom Hanks og ikke mindst Mariana Treviño står klart frem. Sidstnævnte gør det fremragende som den kærlige, men også anmassende nabo Marisol. Selvom slutningen nærmer sig det sukkersøde, og der nogle steder er en irriterende politisk korrekthed over filmen, er det ikke noget som generer i nærmere grad. Der er en befriende gennemgående humor i filmen, som gør den ellers lidt triste baggrund til at bære. Det er en god socialrealistisk film, som anbefales. Den ville også være god som samtalefilm i familien eller i studiegruppen. Den angivne censur skal måske nok respekteres, dog synes jeg, et trygt fællesskab kan gøre filmen egnet til lidt yngre børn end angivet.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer