- Efter brylluppet
- Philomena
- Frans af Assisi
- Broder Sol, Søster Måne
- Den hundredårige der...
- Bogtyven


- Bøn, mystik og forfa...
- Filmfans ønsker tros...
- En film for troende ...


- Fascinerende filmfor...
- Monsteret inden i os
- Bibelske motiver i film


- Tog venner med til f...
- Filmstriben - et bek...
- Ny norsk bog om film...


- Længsel efter fred
- En dag uden krig - f...
- Vejen hjem


- Film med fokus på ve...
- Trailer til Moses-fi...
- Heaven Is For Real -...


- TEMA - biografiske film
- TEMA - Ved livets be...
- TEMA - sportsfilm


- Top 10 film 2012
- Top 10 film 2011
- Top 10 film 2010
Nicholas Sparks-bøger på film
Af Anette Hedager Nielsen

Nicholas Sparks er en meget populær forfatter i Amerika. I et videoklip svarer de mange, der i 2010 stod i kø for at få hans nye bog Safe Haven, at hans bøger er populære, fordi der er romantik i dem, men mere end det. Safe Haven er en thriller, som er ved at blive filmatiseret med Lasse Hallström som instruktør. Lasse Hallström har også instrueret Nicholas Sparks' roman Dear John.

I Safe Haven kommer en mystisk, ung kvinde til en lille by, men hun vil ikke rigtig slutte sig til fællesskabet på grund af noget i hendes fortid. Langsomt begynder hun dog at få fodfæste og får mod på at indlede et forhold til en alenefar med to små børn. Men mørke hemmeligheder bryder ind i hendes nye liv med en sådan styrke, at hun må genopdage betydningen af at give afkald og at stole på kærligheden som en sikker havn. Filmen får dansk biografpremiere 4. juli 2013.

  

 Brevet i flasken
(1999)

 A Walk to Remember
(2002)

Nicholas Sparks er født nytårsaften 1965 i Nebraska. Som 28-årig skrev han i løbet af et halvt år The Notebook. Bogen udkom i 1996 og solgte så godt, at han slog sig på at skrive. Det er blevet til mange bøger siden, der oven i købet er oversat til 45 sprog. Nicholas Sparks er en ivrig sportsudøver. Han går regelmæssigt i kirke og læser omkring 125 bøger om året. Han bor i North Carolina med sin familie.

Nicholas Sparks blev spurgt om, hvad han synes om måden, hans romaner bliver filmatiseret på: "Det er helt fint, for bogen og filmen er forskellige medier, så jeg sidder ikke og kigger efter, om der er forskelle i filmen i forhold til min roman. I "The Last Song" fx kan teenagepigen Ronnies vrede beskrives med et enkelt filmklip, ved at hun smækker med døren og ser sur ud. Det kræver meget mere at beskrive det i en roman. Derfor er et manuskript meget nemmere at have med at gøre end en roman."

  

 The Notebook
(2004)

 Nights in Rodanthe
(2008)

Til spørgsmålet om, hvor meget troen fylder i filmene, svarer Nicholas Sparks: "Jeg er kristen, så det er på en eller anden måde med. Men jeg er ikke fordømmende. Jeg skal være den første til at sige, at jeg ikke kender Guds plan. Jeg skal blot leve efter, hvad Jesus sagde. Jesus sagde, at det største bud er et elske Gud og at elske sin næste som sig selv. Det er den gyldne regel. Det er, hvad den kinesiske filosof Confusius sagde, det er, hvad muslimer siger, hvad jøder siger, vi skal gøre mod andre. Det handler "The Last Song" meget om. Der ser man, at faren ikke bliver ophidset over sin oprørske datter. Han arbejder med et glasmaleri i kirken og læser i Bibelen, derved bliver man klar over, at det er herfra, han får sit tilgivende sind. Vi møder her den totalt tilgivende far. Man kan sige, at han døde for andres synder. Lyder det bekendt? Symboler på troen er meget indlysende, men det er skildret på en sådan måde, at du ser symbolerne, hvis du er på udkig efter dem. Hvis du ikke er, bliver du ikke stødt, for du opdager dem ikke. Jeg kunne skrive lange essays om den religiøse symbolik i "The Last Song"."

Warner Bros. har købt rettigheder til bogen The Best of Me, som udkom i november 2011, så intet tyder på, at markedet er mættet endnu. Nicholas Sparks' filmatiserede romaner er anmeldt på filmogtro.dk.


Dear John (2010) 


The Last Song (2010) 


The Lucky One (2010) 


Safe Haven (2012) 


Bruger kommentarer
Film&Tro forbeholder sig ret til at fjerne indlæg!
 
Dit navn
Din IP:50.17.177.99
Din kommentar

Indtast antispam kodeordet:
-
site by: steady
design by: Ben Haman