- Sin City: A Dame to ...
- Efter brylluppet
- Philomena
- Frans af Assisi
- Broder Sol, Søster Måne
- Den hundredårige der...


- Bøn, mystik og forfa...
- Filmfans ønsker tros...
- En film for troende ...


- Fascinerende filmfor...
- Monsteret inden i os
- Bibelske motiver i film


- Tog venner med til f...
- Filmstriben - et bek...
- Ny norsk bog om film...


- Længsel efter fred
- En dag uden krig - f...
- Vejen hjem


- Film med fokus på ve...
- Trailer til Moses-fi...
- Heaven Is For Real -...


- TEMA - biografiske film
- TEMA - Ved livets be...
- TEMA - sportsfilm


- Top 10 film 2012
- Top 10 film 2011
- Top 10 film 2010
Blue Like Jazz kom godt fra start
Af Johan Schmidt Larsen

Vi har tidligere skrevet om optagelserne af "Blue like Jazz" på Film og tro. Nu er filmen færdig og havde premiere i udvalgte biografer i USA den 13. april. Med det begrænsede antal biografer og de noget blandede anmeldelser har filmen fået en ganske god modtagelse blandt publikum. Distributøren, Roadside Attractions, har derfor planer om at udvide antallet af premierevisninger i de kommende uger.

Filmen er baseret på New York Times bestselleren af samme navn og er udgivet på dansk af Forlagsgruppen Lohse. I filmen følger vi den kristne universitetsstuderende Don. Han er skuffet og desillusioneret over det billede af den kristne tro, som den lokale baptistkirke tegner for ham. Han beslutter sig derfor for at rejse fra "bibelbæltet" for at læse på en af de mest liberale universiteter i USA. I de nye og fremmede omgivelser tvinges han til at genoverveje nogle af sine tidligere fordomme og beslutte sig for, hvem han egentlig er, og hvad han kan stå inde for som menneske og som kristen.

Filmen har haft en meget turbulent fødsel. Forfatteren til bogen, Donald Miller, og filminstruktøren Steve Taylor havde arbejdet på at rejse penge til filmen i fire år. Men mindre en måned før optagelserne skulle begynde, måtte de erklære projektet for dødt, da en af filmens største investorer havde trukket sig.

To uger senere fik filmen dog nyt liv. Zach Prichard og Jonathan Fraizer - to fans af bogen - havde hørt om, at filmprojektet var droppet på grund af dårlig økonomi. De lancerede derfor et indsamlingsprojekt på kickstarter.com. De håbede på at rejse 125.000 dollars i løbet af en måned. Men 4.000 fans greb udfordringen og gav tilsagn om 345.000 dollars, og det satte filmen på sporet igen.

Da Steve Taylor skulle finde en filmdistributør, ville det være naturlige valg være Provindent/Samuel Goldwin, som distribuerede hans første film "The Second Step" og ligeså de kendte trosbaserede film "Fireproof" og "Courageous". Men selskabet vendte tommelfingeren nedad. Derfor gik filmen i stedet til Roadside Attractions, der bl.a. distribuerer "Albert Nobbs" med Glenn Close i hovedrollen.

Prøvelserne var dog endnu ikke slut for "Blue Like jazz". Da Roadside Attractions ønskede at vise filmtralieren i biograferne i forbindelse med antiabortfilmen "October Baby", forsøgte folk fra Samuel Goldwin at forhindre dette. Læs mere om denne kedelige historie på Christianity Today.

Filmen får næppe biografpremiere i Europa, men vi kan håbe på, at den kommer på dvd. Følg med på filmogtro.dk.
Bruger kommentarer
Film&Tro forbeholder sig ret til at fjerne indlæg!
 
Dit navn
Din IP:54.234.200.85
Din kommentar

Indtast antispam kodeordet:
-
site by: steady
design by: Ben Haman