- Efter brylluppet
- Philomena
- Frans af Assisi
- Broder Sol, Søster Måne
- Den hundredårige der...
- Bogtyven


- Bøn, mystik og forfa...
- Filmfans ønsker tros...
- En film for troende ...


- Fascinerende filmfor...
- Monsteret inden i os
- Bibelske motiver i film


- Tog venner med til f...
- Filmstriben - et bek...
- Ny norsk bog om film...


- Længsel efter fred
- En dag uden krig - f...
- Vejen hjem


- Film med fokus på ve...
- Trailer til Moses-fi...
- Heaven Is For Real -...


- TEMA - biografiske film
- TEMA - Ved livets be...
- TEMA - sportsfilm


- Top 10 film 2012
- Top 10 film 2011
- Top 10 film 2010
TEMA - Kristne film

Af Film og tro

I dette tema finder du en liste over film, som ofte går under betegnelserne forkyndende, kristne eller trosbaserede film. Med disse begreber forstår vi film, som er produceret med det formål at ville forkynde eller missionere.

Der findes naturligvis mange andre film, som berører kristne eller bibelske temaer uden at høre hjemme under kategorien trosbaserede film. Du finder blandt andet nogle af dem i diverse filmlister i kategorien Bedste film.

Endetids- og bibelhistoriske film
Se TEMA-Bibelfilm
Amazing Grace
Manuskript: Steven Knight
Instruktør: Michael Apted
Historien om slaveriets ophævelse i England – og historien om, hvad Guds nåde kan drive mennesker til at kæmpe for. Man får som tilskuer et indblik i processen, i menneskers egoisme – og i, hvad der sker, når et menneske får et afgørende møde med Gud, får tilgivelse og dermed et nyt fokus i livet.
Anmeldelse af Carsten Riis Jensen


Angus Buchan's Ordinary People
Manuskript: F. C. Hamman, Piet Smit
Instruktør: F. C. Hamman
Angus Buchan har været redskab til mange menneskers omvendelse og fornyelse. Han arrangerer en årlig mandekonference. I 2010 havde flere af deltagerne oplevet svære og dramatiske ting, inden de kom til arrangementet, der forandrede deres liv.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager Nielsen


Bonhoeffer: De sidste skridt
Manuskript: Gareth Jones og Eric Till
Instruktør: Eric Till
En mand med en stærk overbevisning! Et valg som kostede ham livet. Men undervejs blev han til stor hjælp for sine omgivelser. Filmen er baseret på Dietrich Bonhoeffer's liv under krigen. Bonhoeffer var med til at planlægge et attentat mod Hitler og kommer i fængsel. I fængslet blev han til stor hjælp for de andre fanger.
Anmeldelse af Finn Andersen


C. S. Lewis - Narnias skaber
Manuskript: biografi C. S. Lewis
Instruktør: Norman Stone

Vi kommer bag om skaberen af Narnias verden i denne dramadokumentar om forfatteren C. S. Lewis' liv. Vi møder den unge Lewis i det protestantiske hjem i Nordirland. Det største drama i hans liv i denne periode var hans bevægelse fra ateisme til gudstro - en modvillig omvendelse, men det var ikke muligt fortsat at fornægte Guds eksistens.
Anmeldelse af Bent Bjerring-Nielsen

Courageous
Manuskript: Alex Kendrick og Stephen Kendrick
Instruktør: Alex Kendrick
Fire politimænd og en arbejdsmand indgår en pagt om at tage ansvar som fædre i deres familier. De gør det ud fra principper, som de finder i Bibelen. Plottet i filmen er de fire politimænds mod, når det gælder at opretholde lovog orden i deres distrikt sammenlignet med det mod (eller mangel på samme), de viser som fædre i deres familier.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager Nielsen

End of the Spear
Manuskript: Bart Gavigan og Bill Ewing
Instruktør: Jim Hanon
Autentisk beretning om en voldelig stamme i Ecuadors flotte jungle, og de kristne missionærer, der ville nå dem med evangeliet. Fem mænd - gode venner - får kontakt med stammen og prøver at lære dem at løse konflikter på en anden måde end med spyd. Hele projektet stod i fare for at kuldsejle, men så tog mændenes ægtefæller ind i junglen.
Anmeldelse af Jørgen Hedager Nielsen

Facing the Giants
Manuskript: Alex og Stephen Kendrick
Instruktør: Alex Kendrick
Træneren for et amerikansk fodboldhold indser, at når der ikke er så meget tilbage af egne kræfter, kan Gud komme til – hvis han får lov. Temaet er set før – først modgang, så medgang – også i utallige amerikanske film, hvor en sportstræner går utroligt meget igennem, før han alligevel fører sit hold frem til finalekampe.
Anmeldelse af Finn Andersen


Faith Like Potatoes
Manuskript: biografi Angus Buchan
Instruktør: Regardt van den Bergh

Skotten Angus Buchan er landmand i Sydafrika. En dag bliver familien inviteret med i kirke, og det bliver et vendepunkt for Angus. Efter sin omvendelse sætter han kartofler - i tro - og høster trods tørke. Filmen er baseret på en sand historie. I bogen fremgår det tydeligere, at Angus indimellem kæmpede med prøvelser og ubesvarede bønner.
Anmeldelse af Finn Andersen

 
Fireproof
Manuskript: Alex og Stephen Kendrick
Instruktør: Alex Kendrick

En film om ægteskab, brandmænd, kærlighedskrise og troens kraft. At filmens tema er ægteskab, er prisværdigt, eftersom så mange bliver skilt og lige så mange kæmper for at bevare deres ægteskab. Man har valgt at bruge en brandstation og livet som brandmand som gennemgående metafor for ægteskabet og de kriser, der kan være.
Anmeldelse af Carsten Riis Jensen


First Sunday
Manuskript: David E. Talbert
Instruktør: David E. Talbert

Rablende, vanvittig komedie med de to småforbrydere Durell og LeeJohn, der netop er kommet ud af fængslet. De to tumpede forbrydere havner i en tilspidset situation, da de tager en menighed som gidsler i en kirke, fordi de har opdaget, at der samles penge ind - penge, som de gerne vil have fingre i.
Anmeldelse af Jacob Bøytler Rahbek
 


Gifted Hands
Manuskript: John Pielmeier
Instruktør: Thomas Carter

En autentisk historie om den nulevende dygtige neurokirurg Ben Carson, der er personlig kristen. Der er et flimrende billede af Carsons opvækst. Den sidste halve time i filmen ses detaljeret den første adskillelse af siamesiske tvillinger, som han i 1987 stod for. En film om, hvad troen på Gud og hårdt arbejde kan gøre af forskel i verden.
Anmeldelse af Carsten Riis Jensen

Gimme Shelter
Manuskript:Ron Krauss
Instruktør: Ron Krauss
En 16-årig trodsig og omsorgssvigtet pige bor hos sin voldelige og narkopåvirkede mor. Hun flygter, opdager, at hun er gravid, lever på gaden, men ender på et hjem for teenagere, der vil føde deres børn.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager NielsenHome Run
Manuskript: Brian Brightly
Instruktør: David Boyd
Kristen film om basketballspillers alkoholmisbrug og svære familieforhold og om vejen til frihed ved tro på Jesus. Den er flot filmet og stille og rolig, så den kan ses af større børn.
Anmeldelse af Carsten Riis JensenJumping the Broom
Manuskript: Arlene Gibbs, Elizabeth Hunter

Instruktør: Salim Akil
Når to enebørn fra overklassen og underklassen skal giftes, kan det godt slå gnister mellem familierne. Heldigvis siger en gammel afrikansk tradition, at man kan lægge alt det gamle bag sig og få en ny start ved at hoppe over kosten.
Anmeldelse af Per Breindahl

Lars and the Real Girl
Manuskript: Nancy Oliver
Instruktør: Craig Gillespie
En ung indadvendt fyr med vrangforestillinger bliver kæreste med Bianca - en "anatomisk korrekt" sexdukke i menneskestørrelse. Må Lars tage Bianca med i kirke? Prsæten kan ved et møde spørge: "What would Jesus do?"
Anmeldelse af Johan Schmidt LarsenLuther
Manuskript: Bart Gavigan og Camille Thomasson
Instruktør: Eric Till
Et tordenvejr får Martin Luther til at give Gud et løfte om at blive munk. Efterhånden står han i en kamp mod den romerske kirkes lære. Filmen forsøger at fortælle beretningen om den unge Luther, der skrev verdenshistorie, da han i 1500-tallet var årsag til, at den katolske kirkes monopol på kristendommen i Vesteuropa blev brudt.
Anmeldelse af dels Henrik Højlund, og dels Carsten Korsholm Poulsen (Sprint)


Mercy Streets
Manuskript: Jon Gunn og John Mann
Instruktør: Jon Gunn

To tvillingebrødre tvinges til at bytte identitet – og møder begge nådens evangelium derigennem. Den ene er præst, den anden forbryder. Da forbryderen kommer i knibe, vælger han at opsøge sin præstebror for at få hjælp. Ved et tilfælde står præstebroderen uden for sit hus, da forbryderbroderen ankommer, så der sker forveksling.
Anmeldelse af Carsten Riis Jensen


Moder Teresa
Manuskript: Massimo Cerofolini og Francesco Scardamaglia
Instruktør: Fabrizio Costa

Filmen lukker os ind i Moder Teresas fantastiske og opofrende liv som fortaler for verdens fattige og hjælpeløse. Hun fulgte et kald fra Jesus til at leve i absolut fattigdom blandt de fattige. Et liv i tjeneste. Et liv, hvor hun virker usædvanlig på snart sagt alle, der møder hende og hendes tanker og tro.
Anmeldelse af Carsten Korsholm Poulsen (Sprint)Not Easily Broken
Manuskript: Brian Bird efter bog af T. D. Jakes
Instruktør: Bill Duke

Clarice og Dave skændes, så det brager. Jo længere, de kommer fra hinanden, jo sværere er det at finde sammen igen.  Ved brylluppet taler præsten om, at de i ægteskabet er som tretvundet snor. De er hver en snor, og Gud er den tredje, som gør snoren stærk. Det bliver hverdag, og de forfølger hver deres drømme.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager Nielsen

October Baby
Manuskript: Jon og Andrew Erwin m.fl.
Instruktør: Jon og Andrew Erwin
Som 19-årig finder Hannah ud af, at hun er adopteret. Men ikke nok med det. Hun er også en mislykket abort. Hun vil gerne finde sin biologiske mor for at få at vide, hvem hun er, og hvorfor hun var uønsket.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager NielsenPreacher
Manuskript: Michael Jackson
Instruktør: Duane Crichton
En præst, der har været 15 år i fængsel for mord, er fast besluttet på at begynde forfra og vender tilbage til sit gamle kvarter og kirken, han kom fra. Han vil gerne hjælpe en ung mand, der styres af magtfulde pushere. Præsten må lære at leve med sin egen fortid, og han får stor indflydelse på én af pusherne.
Anmeldelse af Carsten Riis Jensen

Ring the Bell
Manuskript: Mark Miller og Thomas Weber
Instruktør: Thomas Weber
En sportsagent dumper ned i en lille by, hvor kristendommen betyder meget i hverdagen. Den dygtige baseballspiller, han gerne vil have kontrakt med, har bedt meget om, at han må vælge rigtigt, når det gælder hans fremtid.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager NielsenRust
Manuskript: Corbin Bernsen
Instruktør: Corbin Bernssen

Præsten James Corbin Bernsen) befinder sig i en troskrise, fordi han synes, Gud lader for mange meningsløse ting ske. Hans retarderede ven, Travis, tilstår at have at ild til et hus, hvor en vellidt, kristen familie indebrænder. Men James tror, at Travis er uskyldig, og prøver at finde frem til sandheden.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager Nielsen


Sarah's Choice
Instruktør: Chad Kapper
Sarah står for at kunne blive forfremmet. Men en graviditet kan sætte en stopper for det. Med barnetroen i bagagen, fornemmer hun, at hun ikke skal vælge abort. Filmen sætter mange synspunkter i spil - både for og imod.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager Nielsen
Saved
Manuskript: Brian Danelly og Michael Urban
Instruktør: Brian Danelly

En flok amerikanske High School piger, ser det som deres livs opgave, at frelse alle skolens syndere. Men ikke alt går efter planen. Mary spørger Gud til råds. Svaret får hun under en tur i svømmepølen. Mod hende kommer nemlig svømmende en mand, med istapper i håret, så han ligner Jesus på korset.
Anmeldelse af Jacob Bøytler Rahbek


Soul Surfer
Manuskript: Deborah Schwartz, Douglas Schwartz, Michael Berk, Sean McNamara

Instruktør: Sean McNamara

Filmen er baseret på den sande historie om surferen Bethany Hamilton, der bliver angrebet af en haj. En film, der handler om, hvordan en kristen familie kommer igennem en krise. Den appellerer nok mest til unge familier og større børn.
Anmeldelse af Inge Lise Diaminda


Sparkle
Manuskript:Mara Brock Akil, Joel Schumacher, Howard Rosenman

Instruktør: Salim Akil
Beretningen om en falleret sangerinde og hendes tre døtre, som alle drømmer om en karriere i showbizz. Filmen blev den sidste, Whitney Houston medvirkede i.
Anmeldelse af Judith Hedager
Stella Days
Manuskript: Antoine O. Flatharta
Instruktør: Thaddeus O'Sullivan

I en lille irsk by i 1950'erne lever Fader Daniel sin hverdag som en respekteret mand. Men nogle af hans ideer gør, at han kommer på kant med en del af menigheden og især hans biskop.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager Nielsen


The Gabby Douglas Story (OL - gymnastik)
Manuskript: Sterling Anderson og Maria Nation
Instruktør: Gregg Champion 
Den 16-årige Gabby Douglas vandt som den første afro-amerikanske kvinde guld i individuel gymnastik ved OL i London. Hun havde naturtalent som gymnast, men alligevel krævede det hård træning og store afsavn at nå helt til tops.

Anmeldelse af Anette Hedager Nielsen
The Gospel
Manuskript: Rob Hardy
Instruktør: Rob Hardy

Præstesønnen David vender sin far og kirken ryggen. Han bliver en kendt, sexet R&B-sanger, der 15 år senere vender hjem. David er den fortabte søn, der vender tilbage, men uden nogen synlig anger. Charles er ham, der blev hjemme og var trofast i sin gerning i kirken og er godt tilfreds med sig selv.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager NielsenThe Grace Card
Manuskript: Howard Klausner
Instruktør: David Evans
To politibetjente -en sort, kristen og en hvid, der mistede en søn for 15 år siden, tvinges til at køre sammen, men bryder sig ikke om det. Et omdrejningspunkt er Guds nåde - i filmen præsenteret som et "nådekort". Filmen hører til blandt de bedste kristne film trods 1 stk. obligatorisk omvendelse, der her er forholdsvis troværdig.
Anmeldelse af Carsten Riis Jensen


The Note
Manuskript: Paul W. Cooper efter roman af Angelina Hunt
Instruktør: Douglas Barr
En journalist finder en seddel, som sandsynligvis er skrevet af en person, der var i et nedstyrtet fly. I forsøget på at finde ud af, hvem sedlen er skrevet til, møder hun en præst. Han er dog sikker på, at sedlen ikke er skrevet til ham. Men han har et godt og solidt budskab til journalisten, og han får selv mulighed for at genoverveje en vigtig beslutning.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager


The Second Chance
Manuskript: Chip og Henry O. Arnold
Instruktør: Steve Taylor

En forkælet, hvid forstadspræst og en sort gadepræst danner et højst usædvanligt makkerpar, men inden må de grueligt meget igennem. Fordomme mellem personer og racer er sammen med forsoning og diakonal ansvarlighed nogle af filmens meget vedkommende temaer.
Anmeldelse af Johan Schmidt Larsen

 

The Theory of Everything
Manuskript: David de Vos
Instruktør: David de Vos

Fysikeren Gene står i en desperat kamp for at forklare Guds eksistens ved hjælp af videnskaben. Sønnen Doug finder en styrket tro på Gud gennem Jesus, der også er det savnede element, som faderen leder efter. Dougs mor var kristen, og Gene prøver desperat gennem fysikken at finde en vej til himlen, så han kan møde hende igen.
Anmeldelse af Finn Andersen


The Tree of Life
Manuskript: Terrence Malick

Instruktør: Terrence Malick
Det er en smuk, visuel film, som kommunikerer mere i stemninger og billeder end i ord - om Gud, skabelsen, kærligheden, sorgen og håbet. Der findes to veje i livet: Naturens vej og nådens vej. Sådan lærte Jack at se og forstå tilværelsen af sin autoritære far og sin kærlige mor. I tanken rejser Jack tilbage, til da han var et barn, som så sin far begå fejl og sin mor elske uden ophør.
Anmeldelse af Thomas F. Moesgaard Christensen

To End All Wars
Manuskript: Brian Godava efter bog af Ernest Gordon
Instruktør: David L. Cunningham
En meget barsk, autentisk krigsfilm om en gruppe skotske soldater, der bliver taget til fange af en japansk styrke under anden verdenskrig. Temaerne i filmen har et så kristologisk og nytestamentligt præg, at man faktisk kan undre sig over, hvorfor den er så populær … men det er den, og det er alligevel forståeligt, for det er en meget stærk film.
Anmeldelse af Peter Thise

To the Wonder
Manuskript:Terrence Malick
Instruktør: Terrence Malick
Op- og nedture i kærlighedsforholdet beskrives gennem tanker, mimik, billeder og sparsom handling i Terrence Malicks dvælende film, hvor også en præsts ønske om at følge Jesus har en central plads.
Anmeldelse af Anette og Jørgen Hedager NielsenCarsten Riis Jensen har skrevet en længere artikel om kristne film.

 

temaside - TEMA - Kristne film
site by: steady
design by: Ben Haman