• TEMA kristne film Trosbaserede film - fx THE SHACK (Hytten)

  • På dvd/blu-ray THE PROMISE

  • TEMA serier Se fx BROADCHURCH

  • Aktuelt THE LADY - om Aung San Suu Kyi

  • NY på bibliotekets filmstriben.dk HACKSAW RIDGE

  • TEMA familiefilm Tilladt for alle og fra 7 år - fx BILER 3

Alle anmeldelser - Komedie

Chef

KomedieTop 10 2014
Produktionsår: 2014
Varighed: 114 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Jon Favreau,
Medvirkende: Jon FavreauDustin HoffmanScarlett Johansson,
Stikord:









Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 04.04.2015



MAD PÅ HJUL
Carl Casper (Jon Favreau) er chefkok på en af Los Angeles' førende restauranter. Han har vind i sejlene på sit arbejde, mens det i privatlivet halter ganske gevaldigt. Han er blevet skilt fra sin kone, og hans prioritering af sønnen spiller en sekundær rolle i forhold til arbejdet. Da han samtidig ryger uklar med ejeren af restauranten (Dustin Hoffman) omkring menukortet og ligeså kommer på kant med en førende madskribent og anmelder, vælger han at opsige sin stilling og søge nye græsgange.

Da hans ekskone har brug for hans hjælp med pasningen af deres søn, vælger han sammen med en ven og kollega at åbne en restaurant på hjul. Arbejdet har på ingen måde den samme status som stillingen som chefkok på en kendt restaurant. Men formålet er også et helt andet for Casper. Hans håb er, at han kan få et nært og forpligtende forhold til sin søn og måske genoprette forholdet til sin ekskone. Samtidig vil han gerne finde tilbage til et mere enkelt liv, hvor han genfinder glæden i livet og ved at lave mad.

Filmen er okay som en let og hyggelig komedie til en aften i sofaen. Men selv om der er nogle vigtige temaer omkring parforholdet og forældre-barn-forholdet, bliver filmen aldrig den store kunstneriske oplevelse. Skuespillerne gør det for så vidt godt nok, men temaerne til trods, bliver det aldrig en film med nerve og puls, hvor man gribes af historien og identificerer sig med filmens karakterer.

Skal jeg strække mig, vil jeg give filmen fire stjerner for dens gode intentioner, men den vil aldrig nå op blandt årets bedste film, sådan som Crosswalks anmeldere har valgt det. Men det bekræfter blot endnu engang, at filmanmeldere vurderer film meget forskelligt, og at filmanmeldelser ofte er en subjektiv affære.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2014

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

Nummer 1 står øverst.

Top 10 film 2014


Selma

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Biografiske film, Top 10 2014

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 27.03.2015

I kampen for stemmeret planlægger menneskerettighedsforkæmpere med Martin Luther King i spidsen en fredelig march.[mere]


Calvary

Drama, Top 10 2014

Af: Johan Schmidt Larsen 19.06.2015

Præsten James trues på livet. Mod alle odds forsøger han at passe sin præstegerning. En grum og mørk film med mange moralske og åndelige temaer.[mere]


The Grand Budapest Hotel

Drama, Komedie, Top 10 2014

Af: Christoffer West Andersen 01.04.2014

Wes Anderson har, som så mange gange før, skabt et fantastisk smukt og særpræget filmunivers. Men hvor dybsindigt er det egentligt?[mere]


Into the Woods

Adventure, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2014

Af: Sprint Aagaard Korsholm 30.03.2015

Askepot, Hans og bønnestagen, Rødhætte og Rapunzel blandes med et femte eventyr. Filmen indeholder mange seriøse etiske problemstillinger, men det er svært at sige, hvem der er målgruppen.[mere]


LEGO Filmen - Et klodset eventyr

Action, Animation, Komedie, Familiefilm, Top 10 2014, TEMA Familiefilm A/7 år

Af: Pelle Kviesgaard og Thomas Sæderup 11.02.2014

Fantasien har erstattet reglerne for, hvordan man fortæller en god historie, og det lykkes faktisk alligevel. Filmen er både smuk, dyb og sjov og kan ses af både børn og voksne.[mere]


Guardians of the Galaxy

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2014

Af: Pelle Kviesgaard og Thomas Sæderup 01.08.2014

En underholdende film, hvor et herligt miskmask af antihelte giver ny energi til superheltegenren. Der er så tydeligt forskel på godt og ondt, at heltene må gøre noget.[mere]


Chef

Komedie, Top 10 2014

Af: Johan Schmidt Larsen 04.04.2015

Carl Casper er Chefkok på en kendt restaurant. Da han bliver uenig med restaurantejeren, vælger han sammen med sin søn og en god ven at åbne en restaurant på hjul.[mere]


Hundredefodsrejsen

The Hundred-Foot Journey

Drama, Komedie, Top 10 2014

Af: Johan Schmidt Larsen 25.02.2015

Man er godt underholdt i denne romantiske filmkomedie af Lasse Hallström, hvor kultursammenstødet mellem indisk og klassisk fransk madkultur får fuld skrue.[mere]


Interstellar

Drama, Science fiction, Top 10 2014

Af: Thomas Sæderup 14.11.2014

Mennesket må finde nye græsgange for at overleve. I et storladent drama, hvor tidens relativitet spiller ind, giver Matthew McConaughey en hånd med for at redde jorden i Christopher Nolans store rum-epos.[mere]


The Theory of Everything/Teorien om alting

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, TEMA Biografiske film, Top 10 2014

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 28.02.2015

Professor Stephen Hawking har trods sclerose kæmpet sig gennem tilværelsen - ikke mindst takket være hans hustru. Men de var ikke enige om troen på Gud.[mere]

Annoncer
 

filmogtro.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies