• TEMA kristne film Trosbaserede film - fx THE SHACK

  • I biografen WONDER

  • Næstflest solgte biografbilletter i DK 2017 SKØNHEDEN OG UDYRET

  • På dvd/blu-ray THE DARK TOWER

  • TEMA serier Se fx MIT NAVN ER ANNE

  • HACKSAW RIDGE TV3 | 21-01-18 | kl. 21.00 & 24-01-18 | kl. 22.00

  • TEMA familiefilm Tilladt for alle og fra 7 år - fx BILER 3

Alle anmeldelser - Action

The Secret Life of Walther Mitty

ActionAdventureKomedieTop 10 2013
Produktionsår: 2013
Varighed: 114 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Ben Stiller,
Medvirkende: Ben StillerKristen WiigAdam ScottKathryn Hahn,
Stikord:









Anmeldelse:

Af: Henrik Højlund - 04.06.2014



Walther Mitty er en lidt nørdet, forsigtig type, som arbejder med billedfremkaldelse på det berømte magasin Life. Men indvendig bærer han på drømme om store bedrifter - og om drømmekvinden, som er begyndt på hans arbejdsplads. Han tør ikke kontakte hende direkte, så han forsøger sig med netdating. Men hans profil er så kedelig, at ingen reagerer. Heller ikke drømmekvinden.

Samtidig er Life ved at overgå til net-magasin. Det vil sige: slut med fremkaldelse af billeder til bladet. Slut med den helt særlige kvalitet, der ligger i billederne fra en berømt fotograf, som stadig bruger gammeldags film, og som i årevis har rejst til jordens mest øde og mærkelig egne, og hvis billeder Walther Mitty har et særligt passioneret forhold til. Det viser sig, at fotografen tillige alle år har sat særligt pris på Mittys måde at fremkalde hans billeder på. Derfor sender han også sit sidste billede til sidste bladudgave af Life til Mitty.

Men billedet er øjensynlig forsvundet. Mitty tager efter megen tøven på sig at finde fotografen et eller andet sted på kloden. Det fører ham vidt omkring, og pludselig fyldes hans liv med eventyr til langt op over begge ører. Alt mens han har løbende kontakt med lederen af netdating-bureauet, som beder Mitty om at gøre profilen mere spændende, hvis han vil have nap.

Dagdrømmeren Walther Mitty befinder sig pludselig midt i sine vildeste dagdrømme, og han ender naturligvis med at få prinsessen og det halve kongerige.

Det er en meget sød lille kærlighedshistorie eller måske snarere en lille historie om at turde leve, mens man gør det, og elske, mens man tør det. Filmens grundtone ligger i retning af det humoristisk-crazy. Ikke så overraskende, når man ser, hvem instruktør og hovedrolleindehaver er: Ben Stiller, kendt fra mange film med den grundtone.

Filmen er i undertegnedes øjne kun en bagatel. Sød, men ikke rigtig mere end det. Den løfter sig ikke meget over det nuttede. Det er på en måde en let fordøjelig variant af "the american dream".



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2013

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

Nummer 1 står øverst.

Top 10 film 2013


12 Years a Slave

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Peter U. K. Jensen 24.02.2014

Fantastisk flot og dramatisk Oscar-nomineret storfilm om slaveriets forfærdelige væsen i 1800-tallet. En absolut seværdig og medrivende film.[mere]


Gravity

Drama, Thriller, Top 10 2013

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 11.11.2013

En veteran i rumfart skal på sin sidste tur sammen med en førstegangsastronaut. De beundrer det uendelige verdensrum, men pludselig sker en katastrofe.[mere]


Frost

Frozen

Animation, Komedie, Familiefilm, Top 10 2013, TEMA Familiefilm A/7 år

Af: Sprint Aagaard Korsholm 23.12.2013

En typisk Disney-familiefilm med masser af is og kærlighed og humor. Men "inspireret af H. C. Andersens Snedronningen" er en vildledende etikette.[mere]


Saving Mr. Banks

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2013

Af: Carsten Riis Jensen 14.03.2014

En skøn film, der indeholder meget mere end Disneys kamp om rettighederne til at filmatisere Mary Poppins. Der er stof til eftertanke og modsigelse.[mere]


Philomena

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Komedie, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Peter E. Nissen 22.08.2014

En fremragende film om kvinden Philomena og en journalists jagt efter Philomenas bortadopterede søn. En tænksom film, som bør ses af alle kristne.[mere]


The Secret Life of Walther Mitty

Action, Adventure, Komedie, Top 10 2013

Af: Henrik Højlund 04.06.2014

Drømmeren og nørden Walther Mitty savner kvinden i sit liv. Pludselig befinder han sig midt i sine vildeste drømme, som fører ham både jorden rundt og til sit hjertes prinsesse.[mere]


Mud

Drama, Top 10 2013, Filmstriben.dk

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 27.03.2014

På en øde ø skjuler en outsider sig. Han har en drøm om at blive forenet med sit livs kærlighed, som han har ubetinget kærlighed til, ja, han har endda begået et mord for den. Et par teenagedrenge vil hjælpe ham.[mere]


The Way Way Back

Drama, Komedie, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Anette Hedager Nielsen 17.03.2015

Den 14-årige Duncan skal på ferie med sin mor og hendes nye kæreste. De to voksne har kun øje for hinanden, og Duncan er ikke den udadvendte type, men i badeland finder han en voksenven.[mere]


Prisoners

Drama, Krimi, Thriller, Top 10 2013

Af: Sprint Aagaard Korsholm 10.12.2013

En rystende film om selvtægt, som rejser spørgsmål om bl.a. tro og tvivl, bitterhed og had.[mere]


Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Action, Adventure, Filmstriben.dk, Top 10 2013, TEMA Hobbitten og Ringenes Herre

Af: Carsten Riis Jensen 12.12.2013

Hobbitten 2 er fejende flot. Det er skønt endnu engang at blive draget ind i Tolkiens vidunderlige univers.[mere]

Annoncer
 

filmogtro.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies