• TEMA kristne film Trosbaserede film - fx THE SHACK

  • I biografen WONDER

  • THE BLIND SIDE TV3 | 19-01-18 | kl. 21.00 & 21-01-18 | kl. 16.20

  • På dvd/blu-ray THE DARK TOWER

  • TEMA serier Se fx MIT NAVN ER ANNE

  • HACKSAW RIDGE TV3 | 21-01-18 | kl. 21.00 & 24-01-18 | kl. 22.00

  • TEMA familiefilm Tilladt for alle og fra 7 år - fx BILER 3

Alle anmeldelser - Animation

Frost

Frozen

AnimationKomedieFamiliefilmTop 10 2013TEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2013
Varighed: 108 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Chris BuckJennifer Lee,
Medvirkende: Danske stemmer:Kristine Yde EriksenMaria Lucia Heiberg RosenbergMartin Brygmann,
Stikord:
 Magi,










Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 23.12.2013



FROST I HJERTET
De to prinsesser, Anna og Elsa, vokser op på slottet hos deres forældre. Anna elsker, at Elsa bruger sine medfødte magiske evner til at skabe sne og is. Men midt i et gigantisk sne-eventyr i slottets balsal går det galt, og Anna kommer til skade. Kongen og dronningen må ud til troldene i skoven for med deres magiske healing at få hende rask igen. Derefter isolerer de Elsa fra alt og alle, indtil hun lærer at kontrollere sine uhyggelige kraftige evner - det lærer hun dog ikke. Da forældrene dør ved et skibsforlis, er søstrene tilbage på slottet. Til Elsas 18 års fødselsdag åbnes slottets porte for første gang i lang tid, og Elsa skal krones. Et skænderi med Anna udløser imidlertid hendes vrede, så hun nedfryser hele byen og flygter op i bjergene, hvor hun for første gang i mange år føler frihed og bruger den til at skabe et gigantisk is-slot. De mange års isolation har gjort hendes hjerte til is.

Kærligheden sejrer
Anna efterlader sin kæreste, prinsen fra Sydlandet, der er midlertidig regent, og opsøger Elsa for at få hende til at ophæve vinteren og vende tilbage. Hun allierer sig med is-sælgeren Kristoffer og hans rensdyr, Sven, og den levende snemand, Olaf. Der følger mange dramatiske episoder, men hele handlingen skal ikke røbes her. Der er scener, hvor de små tilskuere nok vil have brug for en hånd. Men det går altid hurtigt over, så grænsen på 7 år er nok ok. Det hele ender lykkeligt – takket være Annas ukuelige kærlighed samt lidt magi.

Falsk varebetegnelse
"Frost" er en typisk Disneyfilm for hele familien med sit flotte udstyr, sit festlige mix af humor, drama og kærlighed, og sin lykkelige slutning. Men det generer mig voldsomt, at Disneys så tydeligt i sin markedsføring understreger, at "Frost" er inspireret af H. C. Andersens eventyr Snedronningen. For mig at se, er det egentlig mest det berømte navn, de har taget til sig – måske for at få H. C. Andersens berømthed til at sprede lidt ekstra stråleglans over filmen. For de har mildest talt ikke fulgt den gamle digters eventyr. Absolut væsentlige dele af handlingen er meget anderledes. Og hvad der for mig at se er det værste: filmens budskab er helt anderledes end eventyrets. H. C. Andersen lader den lille heltinde overvinde alle vanskelighederne ved renhjertet at bede Fadervor og aftenbøn og afsynge salmelinjerne "Roserne vokser i dale. Der får vi barn Jesus i tale!". I filmen lader Disney deres heltinde vinde ved hjælp af magi og menneskelig kærlighed.

Ligeledes er Disneys definition af ondskab og kilden til den helt anderledes i filmen end i H. C. Andersens eventyr. Den gamle kristne digter ville rotere i sin grav, hvis han så denne udgave af sit gamle eventyr! Typisk Disney; de kører frem med det samme budskab, som de altid gør. Men kunne de så ikke have udeladt at klistre etiketten "Snedronningen af H. C. Andersen" på? Havde de udeladt den etikette, havde de fået fem stjerner af mig, men den falske varebetegnelse får en stjerne til at forsvinde. Og til forældrene: brug anledningen til at læse det rigtige eventyr op for børnene bagefter – for det er dels godt, og dels ret ukendt!



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2013

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

Nummer 1 står øverst.

Top 10 film 2013


12 Years a Slave

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Peter U. K. Jensen 24.02.2014

Fantastisk flot og dramatisk Oscar-nomineret storfilm om slaveriets forfærdelige væsen i 1800-tallet. En absolut seværdig og medrivende film.[mere]


Gravity

Drama, Thriller, Top 10 2013

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 11.11.2013

En veteran i rumfart skal på sin sidste tur sammen med en førstegangsastronaut. De beundrer det uendelige verdensrum, men pludselig sker en katastrofe.[mere]


Frost

Frozen

Animation, Komedie, Familiefilm, Top 10 2013, TEMA Familiefilm A/7 år

Af: Sprint Aagaard Korsholm 23.12.2013

En typisk Disney-familiefilm med masser af is og kærlighed og humor. Men "inspireret af H. C. Andersens Snedronningen" er en vildledende etikette.[mere]


Saving Mr. Banks

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2013

Af: Carsten Riis Jensen 14.03.2014

En skøn film, der indeholder meget mere end Disneys kamp om rettighederne til at filmatisere Mary Poppins. Der er stof til eftertanke og modsigelse.[mere]


Philomena

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Komedie, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Peter E. Nissen 22.08.2014

En fremragende film om kvinden Philomena og en journalists jagt efter Philomenas bortadopterede søn. En tænksom film, som bør ses af alle kristne.[mere]


The Secret Life of Walther Mitty

Action, Adventure, Komedie, Top 10 2013

Af: Henrik Højlund 04.06.2014

Drømmeren og nørden Walther Mitty savner kvinden i sit liv. Pludselig befinder han sig midt i sine vildeste drømme, som fører ham både jorden rundt og til sit hjertes prinsesse.[mere]


Mud

Drama, Top 10 2013, Filmstriben.dk

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 27.03.2014

På en øde ø skjuler en outsider sig. Han har en drøm om at blive forenet med sit livs kærlighed, som han har ubetinget kærlighed til, ja, han har endda begået et mord for den. Et par teenagedrenge vil hjælpe ham.[mere]


The Way Way Back

Drama, Komedie, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Anette Hedager Nielsen 17.03.2015

Den 14-årige Duncan skal på ferie med sin mor og hendes nye kæreste. De to voksne har kun øje for hinanden, og Duncan er ikke den udadvendte type, men i badeland finder han en voksenven.[mere]


Prisoners

Drama, Krimi, Thriller, Top 10 2013

Af: Sprint Aagaard Korsholm 10.12.2013

En rystende film om selvtægt, som rejser spørgsmål om bl.a. tro og tvivl, bitterhed og had.[mere]


Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Action, Adventure, Filmstriben.dk, Top 10 2013, TEMA Hobbitten og Ringenes Herre

Af: Carsten Riis Jensen 12.12.2013

Hobbitten 2 er fejende flot. Det er skønt endnu engang at blive draget ind i Tolkiens vidunderlige univers.[mere]

Annoncer
 

filmogtro.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies