• TEMA kristne film Trosbaserede film - fx FOR GREATER GLORY: The True Story of Christiada

  • HERRENS VEJE DR1 | Søndag kl. 20.00 - Foto: Tine Harden

  • FLIGHT TV3 | 28-11-17 | kl. 23.15

  • NY på bibliotekets filmstriben.dk PELÉ - EN LEGENDES FØDSEL

  • TEMA julefilm - fx SO THIS IS CHRISTMAS

  • TEMA Familiejulefilm Fx SHOWTIME VED JULETID

Alle anmeldelser - Drama

Win Win

DramaKomedieTEMA SportsfilmTop 10 2011
Produktionsår: 2011
Varighed: 106 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Tom McCarthy,
Medvirkende: Paul GiamattiAmy RyanJeffrey Tambor,
Stikord:
 Etik,










Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 13.11.2012



"Win Win" er en tænksom komedie med en god morale. Der er sjove, desperate og dramatiske elementer. Og så bruges sport (brydning) som en ledetråd til at finde vejen i livet.

Paul Giamatti spiller Mike Flaherty, som har et lille advokatfirma med lavvande i kassen. Han er også frivillig bryde-træner på den lokale skole. Holdet er forfærdeligt – det kan selv os med minimal viden om brydning godt se. En af Mikes klienter, Leo, er gammel og lider af demens. Da man ikke kan lokalisere datteren, tilbyder Mike at blive værge, for at kunne støtte Leo i hans valg om at blive i sit eget hjem. Mike opdager, at han kan tjene lidt på det, og det er med til at vække hans interesse. Mike vælger dog at flytte Leo til et ældrecenter for at undgå at have for meget arbejde med ham, og han snyder dermed dommeren i sagen.

Filmen giver os sympati for Mike i begyndelsen. Han behøver pengene, og han ønsker ikke at fortælle sin kone, at han mangler penge. Hans brydehold er elendigt, og han har stress. Endda så meget, at han får et angstanfald, mens han er ude at jogge med en ven.

 Nu tror Mike, at det går fremad, men da han har et ærinde ved Leos hus, sidder Leos teenagebarnebarn, Kyle, på trappen og invaderer hans liv. Leo har aldrig mødt Kyle før, og da han er på ældrecenter, ender Kyle i kælderen hos Mike. Kyle er en spinkel fyr, men det viser sig, at han er et stort brydetalent – så nu er mange af Mikes problemer dermed løst.

Men så dukker Leo datter - og Kyles mor - op, direkte fra et narkoafvænningsophold og ønsker at hente sin søn og overtage værgerollen.

Paul Giametti spiller ofte lidt sørgelige roller, fyre som ikke rigtig klarer sig. Her går det ikke så galt. Han er en god familiefar, forsøger intelligent at klare sagerne – og det ender da også godt.

Film i denne genre ender ofte med den totale nedtur. Men her dukker antihelten op og vender noget dårligt til noget godt for Kyle.

Selvom kristne emner berøres, er det ikke en trosbaseret film som fx The Blind Side. "The Blind Side" er desuden baseret på en virkelig fortælling, hvorimod "Win Win" er fiktiv.

 "Win Win" er en charmerende, stille film om almindelige mennesker, og vi bliver mindet om, at vi alle behøver tilgivelse, og at vi alle kan gøre en forskel.Jeg tror, at det er bedst at se filmen uden at have læst anmeldelser eller fortælle en masse om den inden. Det vil gøre oplevelsen bedre.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2011

Mest forløsende film 2011

Hvad forstår man ved "forløsende film"? Det er film, som alle indeholder en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer mere de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende. Den originale liste findes på www.christianitytoday.com.

Nummer 1 står øverst.

Top 10 film 2011


Om guder og mænd

Des hommes et des dieux

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2011, Filmstriben.dk

Af: Michael Agerbo Mørch 07.04.2011

Excentrikeren Beauvois har lavet en fremragende film om otte munkes heroiske kamp for retfærdighed og kærlighed i et land plaget af uro og terrorisme. [mere]


The Tree of Life

Drama, Top 10 2011, TEMA Kristne film, Filmstriben.dk

Af: Thomas F. Moesgaard-Christensen 31.05.2011

Terrence Malicks film er en smuk, visuel film, som kommunikerer mere i stemninger og billeder end i ord - om Gud, skabelsen, kærligheden, sorgen og håbet.[mere]


Win Win

Drama, Komedie, TEMA Sportsfilm, Top 10 2011

Af: Finn Andersen 13.11.2012

En familiefar, der er frivillig brydetræner, kæmper med økonomien, men får en chance for at lette lidt på situationen.[mere]


The Way

Drama, Top 10 2011

Af: Johan Schmidt Larsen 14.05.2012

Øjenlægen Tom får besked på, at hans søn er forulykket på en pilgrimsvandring i Frankrig. Han bestemmer sig derfor til selv at vandre ad den berømte Camino med sin søns aske i rygsækken.[mere]


Hugo

Adventure, Drama, Familiefilm, Top 10 2011, TEMA Familiefilm A/7 år

Af: Carsten Riis Jensen 30.03.2012

Filmen er en kærlighedserklæring til 1920'ernes teater og filmkunst. En skøn fortælling med vægt på familiens og identitetens betydning for menneskene.[mere]


Harry Potter og dødsregalierne - del 2

Harry Potter and the Deathly Hallowa: Part 2

Adventure, Top 10 2011, Filmstriben.dk

Af: Peter U. K. Jensen 09.12.2011

En magisk afslutning på en stor rejse sammen med Harry Potter. En fantastisk afslutning på filmatiseringen af de mest solgte bøger i verdenshistorien.[mere]


Soul Surfer

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Affirm films, TEMA Kristne film, TEMA Sportsfilm, Top 10 2011

Af: Inge Lise Diaminda 12.06.2012

Filmen er baseret på den sande historie om surferen Bethany Hamilton, der bliver angrebet af en haj. Filmen appellerer nok mest til unge familier og større børn.[mere]


The Mill and the Cross

Drama, Top 10 2011

Af: Nicolaj Wibe 21.08.2012

Lange scener uden ord karakteriserer filmen om maleriet "Vejen til Golgata". Maleriets handling foregår under den spanske inkvisition med vold og forfærdelige henrettelsesscener.[mere]


War Horse

Drama, Top 10 2011

Af: Sprint Aagaard Korsholm 15.02.2012

Spielberg er aktuel i denne Disney-film om en mand og hans hest – men dybest set om første verdenskrig.[mere]


Courageous

Drama, TEMA Kristne film, Affirm films, Top 10 2011

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 28.02.2012

Fire politimænd og en arbejdsmand indgår en pagt om at tage ansvar som fædre i deres familier. De gør det ud fra principper, som de finder i Bibelen.[mere]

Annoncer
 

filmogtro.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies